Foredrag

Vi du have mig på besøg i klassen eller på biblioteket for at holde foredrag om forfatterlivet? Helt uden at skulle have penge op af lommen?

Jeg kommer gerne på besøg som forfatter og holder foredrag med afsæt i nogle af de tematikker, jeg behandler i mine bøger, eller om forfatterlivet og -processen generelt. Statens Kunstfond har en pulje du kan søge tilskud hos, lige her: https://slks.dk/tilskud/stamside/tilskud/dansk-og-udenlandsk-litteratur-for-boern-og-unge/
Det betyder at du kan få mig ud på besøg, helt uden selv at skulle have penge op af lommen.

Hvis du ikke før har søgt, hjælper jeg gerne med det. Der er ansøgningsfrist to gange om året, i marts og august.

Nedenfor har jeg lavet en række forslag til emner, men hvis du har specifikke ønsker, for eksempel noget der skal passe til det tema I arbejder med i skolen, sammensætter vi i fællesskab et foredrag der passer jer.

Forfatter Henriette Hesselholdt

Fejlbarlige helte

Vi fejler alle gennem livet. Vi kommer til at sige noget dumt til vores bedste ven, vi taber en vigtig fodboldkamp, eller vi består ikke eksamen. Nogle ærgrer sig og kommer videre, men mange er bange for at fejle, i en sådan grad at det påvirker deres hverdag negativt.
Jeg vil sætte fokus på hvordan de fleste helte fejler mange gange før de vinder, og hvad de lærer af deres fejl og bliver stærkere af at have fejlet.

LGBTQIAP+ og repræsentation

At se andre typer mennesker i film og litteratur, kan være med til at udvide ens horisont og forståelse for dem vi lever iblandt. At se folk der ligner os selv kan give tryghed, og vise at vi ikke er så unormale eller forkerte som vi måske af og til går og tror.

Uenigheder – religiøse og personlige – om at se en sag fra to sider, uden at den ene er forkert

Vi kender alle til konflikter og parter der ikke er enige. Det kan være nemt at vælge side, men verden er ikke så sort/hvid at én altid har ret og én tager fejl. Jeg vil fortælle om hvordan karakterer i mine bøger kan have forskelligt syn på personlige, religiøse eller bare praktiske spørgsmål, og hvad man kan lære af at sætte sig ind i en tankegang man ikke er enig i.

Kønsroller i fantasy og virkeligheden

Hvordan påvirker bøger og film vores syn på virkeligheden? Hvordan kan man arbejde med at bryde forældede kønsstereotyper selvom man skriver fantasy? Og hvad kan man lære af at se sit køn blive præsenteret på varierede måder?

Om forfatterlivet

Jeg fortæller om hvordan min forfatterdrøm startede, hvordan jeg skrev og udgav en bog, og hvordan jeg arbejder som fuldtidsforfatter. Her gør jeg også plads til spørgsmål.

Om at skrive og planlægge – bøger såvel som skoleopgaver

Her fortæller jeg om hvordan jeg planlægger og skriver bøger, og viser hvordan samme metode kan bruges til at skrive skoleopgaver. Om hvordan planlægning og overblik kan føre til bedre opgaver og mere fritid, ved at planlægge lektier og rapporter på en effektiv måde.

Worldbuilding – skab en verden fra bunden

Et oplæg om vild kreativitet, der også kan laves som workshop. Vi laver kreativ hjernegymnastik, og øver os i at tænke hurtigt og i alle retninger. Finder på undervejs, og opdager magien i at lade tankerne flyve mens vi arbejder. En vild brainstorm der sparker kreativiteten i gang.

… Noget helt andet?

Arbejder I med et bestemt emne, hvor det kunne være fedt at jeg kommer og snakker ud fra det? Skriv endelig, så finder vi ud af noget der passer til lige nøjagtig jer.