Hovedpersoner i serien Gudernes krig

Vil du vide mere om de hovedpersoner, du kan møde i Gudernes krig? Så læs med her.

I Gudindens avatar, første del af serien Gudernes krig, møder vi en gruppe meget forskellige helte. Mit udgangspunkt for hele bogen er klassisk  rollespil/fantasy. Vi starter på en kro hvor heltene mødes, en start der er genkendelig for fans af genren. Det er et trygt udgangspunkt for læser såvel som karakterer, og giver kontrast til den farefulde færd de begiver sig ud på.

Spørgsmålet er ikke kun om de når frem til deres mål, men også hvad der venter dem, hvis de gør?

Karaktererne

Paleon, præstelærlingen fra Gråborg

Paleon er den primære hovedperson, den unge, naive, klassiske helt. Okay, måske er ’helt’ lidt for flatterende. Han bliver kastet ud på sit livs eventyr, men ville nok helst være blevet hjemme. Han er gruppens healer, en post der ellers klassisk går til kvinder i fantasy. Det var sjovt at lege lidt med kønsrollerne da jeg bryggede på mine hovedpersoner, og Paleon er ikke den eneste der er brudt ud af sin rolles kasse.

Han er generelt en fin fyr, og absolut ikke for hellig til at snyde i
terningspil.

Katalena, gudindens paladin og hustru

Katalena er gruppens hårdtslående kriger med pladerustning og slagsværd. Hun er også datter af en adelsfamilie, og at skrive hende var en balance i at gøre hende til en overbevisende kriger uden at forvrænge hendes kvindelighed. Alt for ofte bliver den ’stærke kvindelige hovedperson’ karikeret feminin som om hun skal opveje sine ’maskuline’ styrker. Katalena har frasagt sig retten til en normal familie ved at vie sig til sit livs sande kærlighed, gudinden Haia. Et ægteskab, som kun de med den dybeste kærlighed til gudinden kan få æren af at indgå.

Colvar, soldaten fra grænselandet

Colvar er soldat, og har sikret Serelias sydlige grænse det meste af sit voksenliv. Han er gruppens bindeled, og er den der tager de praktiske beslutninger når uenigheder opstår. Trods sin fornuftige natur og status som garvet helt, er han den i gruppen med den mørkeste samvittighed.

Jarsala, jægeren med den tilsværtede sjæl

Jarsala er gruppens solstråle. Modsat den klassiske, indadvendte, mystiske enspænder der ofte er en kvindelig jæger i fantasy, så er Jarsala udadvendt, smilende og musikalsk. Alligevel er det hende der bliver beskyldt for at have en sort sjæl.

Sorkan, magikeren uden magi

Sorkan er gruppens humoristiske sortseer. Han er for mig en gammel karakter jeg har udviklet på længe, men som krævede en vis omskrivning. Han har fået nyt ansvar, nye mål og nye udfordringer. Blandt andet gav jeg ham et medfødt talent for magi, og magiske tatoveringer der slår ham ihjel hvis han vover at gøre brug af det. Nej, egentlig var det ikke mig der gjorde det, det var troldeshamanen. Jeg er helt uskyldig!

Si’il, seeren fra Sannerskoven

Si’il er den stille elverkvinde fra den barske Sannerskov. På flugt fra sit eget folk efter hun valgte kærligheden til gudinden Haia frem for skovelvernes gud. Hun ser og hører mere end hun siger, og hun har en særligt tæt forbindelse til sin gudinde.


Gudernes krig er en afsluttet serie på fem bind, og findes som fysisk bog, e-bog og e-lydbog, indtalt af Torben Sekov.