photo of people having meeting

Alle de mange projekter

Som forfatter mangler jeg sjældent idéer. Faktisk har jeg ofte en stak skriveidéer der står og venter på at det bliver deres tur. Og samtidig har jeg mindst lige så mange idéer til andre projekter, der ikke handler om at skrive bøger …

Jeg elsker at være kreativ. Jeg elsker at være inspireret. Jeg elsker at få en ny idé, og kaste mig ud i den. Og samtidig hader jeg at have for få timer i døgnet (eller dage i ugen!) til at kunne nå det hele. Jeg må af og til huske mig selv på begrænsningens kunst. Øve mig i at prioritere mine projekter og planlægge min tid.

Men af og til er der også guld at finde, når jeg lader mig selv eksperimentere og lege med alle de gode idéer til projekter.

Og hvad er det så for nogle projekter?

Jeg vil gerne udforske mine historier på andre måder end ‘bare’ som bøger. Dele dem med folk på en måde der giver en ny oplevelse efter sidste bog er lukket. Såh måskeee er jeg ved at designe nogle af karaktererne som minifigurer i størrelse 1:60 (hvilket giver de fleste en højde på ca 3 cm), som er den størrelse der eksempelvis er egnet til pen and paper rollespil. Fordi … det er fedt at spille rollespil. Og det kunne være sjovt at spille rollespil i min egen verden. Eventuelt med et ungdomsskolehold, som del af et skrivekursus, eller måske gennem biblioteket. Som sagt, idéerne mangler ikke, og det er som om min hjerne ikke er gået helt så meget på barsel som den burde.

Og når sådanne figurer er designet, skal de jo også fremstilles. Dertil har jeg anskaffet mig en 3D-printer til flydende resin. Et er et monstrum jeg aldrig har arbejdet med før, men indtil videre går det … nogenlunde. Med hjælp fra min kære ægtefælle har jeg da fået printet en stak brugbare prøvemodeller. Ingen bog-karakterer endnu (se tidligere jammer over døgnets timeantal længere oppe i dette skriv), men det må snart være tid.

Når jeg får dem printet med succes, er der bare tilbage at male dem. Og det tager jo heldigvis kun ganske få timer. For hver figur.

Nåja. Jeg kommer ikke til at kede mig.

I mellemtiden kører tankerne i retning af de historier der skal være i rollespillet. De områder i Gudernes krig der kunne være spændende at udforske nærmere med en gruppe spillere. De regler der skal bruges.

Jeg har spillet rollespil i en del år, og når vi har kørt med hårde regler har det været med udgangspunkt i Dungeons and Dragons i forskellige versioner. Jeg har leget med idéen om at opfinde mit helt eget regelsæt, og også hurtigt droppet det igen. Det bliver både for tidskrævende og unødigt komplekst. I stedet tænker jeg på forskellige måder at ændre nogle af reglerne, så de passer til Gudernes krig. Eksempelvis magi skal der skrues en del på, og det bliver både sjovt og udfordrende. Heldigvis har jeg skønne folk i min omgangskreds, der gerne tester nye regler hvis bare jeg lover at være Game Master.

Og nu vi er ved rollespil, så er jeg også kommet til at kaste mig over at producere mine egne terninger. Det er ikke blevet nogen succes endnu, men jeg skal helt sikkert lege videre med det! Både fordi Gudernes krig er så nært beslægtet med rollespil for mig, og fordi jeg godt kunne tænke mig at lave et sæt terninger til det spil Jarsala lærer Paleon i et af de første kapitler i første bog. En scene der ikke er så vigtig for plottet, men som får stor betydning for de to karakterer og deres forhold.

Og til noget helt andet, men stadig inspireret af fantasy, er jeg på en eller anden måde kommet til at kaste mig ud i at støbe lys og lave mine egne shampoobarer. Et eller andet ved processen i at producere sådan nogle hverdagsting selv, får mig til at tænke på hverdagslivet i middelalderinspireret high fantasy. Livet mellem eventyrene. På samme måde som da jeg skrev en scene hvor Paleon bager fladbrød, og endte med selv at bage en portion. Jeg kaldte det research. Det var det også. Og lige så meget hygge.

Og sådan får jeg både fantasy-hygge og en del ekstra-arbejde ind i forfatter-hverdagen. Lige nu står selve arbejdet med bøgerne ret stille, og hverdagen er blevet til barsel. Jeg kan sagtens blive frygteligt utålmodig over hvor få af alle mine projekter jeg når, men lige nu skal jeg nyde den der lille nye baby vi har fået. Og det gør jeg i den grad også. Det er en tid der er frygtelig kort og ikke kan genopleves.

Men når det er sagt, så går tankerne da også i retning af Fantasyfestivalen og udgivelsesfest for femte og sidste bog i Gudernes krig …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *