Nytårskur i Høje Taastrup

I går var jeg til nytårskur for erhvervslivet i Høje Taastrup kommune. Jeg har knapt kunnet kalde mig selvstændig/virksomhedsejer i tre måneder, så det var helt nyt for mig, og det viste sig at være et rigtig fint arrangement. Der var en god stemning, og mange lod til at kende hinanden som om de ikke bare drev virksomhed i samme kommune.

De var nærmest som kollegaer i det samme store firma.

Det var en smule overvældende at dukke op som ‘helt ny’, uden at have nogen at gå hen og sludre med. Der gik dog ikke engang fem minutter før jeg faldt i snak med den første, og i løbet af aftenen havde jeg mødt rigtig mange forskellige mennesker med vidt forskellige jobs. Enormt spændende og inspirerende! “Kan man også arbejde med dét?? Fedt!”

Fra venstre mod højre: Journalist Niels Krause-Kjær styrer showet med Erhvervsminister Rasmus Jarlov og Borgmester Michael Ziegler i Taastrup Teater og Musikhus.

Det hele gik dog ikke op i smalltalk og pindemadder. På scenen i Taastrup Teater og Musikhus blev der fortalt om projekter og fremtidsdrømme, men det mest spændende var Jens Moberg fra Grundfos, der helt sikkert følte sig hjemme foran et publikum. Han snakkede om forskellen på at være chef og leder, om motivation og tillid, og om at få succes. Det meste kunne jeg nikke genkendende til efter at have terpet eksamen med min kære mand derhjemme, der i december afsluttede sin lederuddannelse.

Kloge ord, men måske gentaget lidt mange gange de sidste par år. Nyt eller ej, så forstod han dog at underholde!

Journalist Niels Krause-Kjær måtte da også provokere ham lidt: “Men Svend Brinkmann siger at det er okay at være middelmådig? At der ikke er noget i vejen med at være gennemsnitslig?”

Det er ikke sikkert at de to holdninger nogensinde bliver enige, men jeg synes godt de kan forenes på en meget brugbar måde:

Vælg hvad du vil fokusere på.

Du kan ikke give dig 100% (eller 110%!) på alle områder, så find ud af hvor det er ‘godt nok kun at være god nok’, og hvor du vil lægge din energi og din passion. Spar på kræfterne hvor du ikke behøver dem, og læg dem i stedet i de projekter i dit liv du brænder for.

Mit eget navn over mit eget firma. Gad vide hvornår jeg vænner mig til det?

2 svar til “Nytårskur i Høje Taastrup”

  1. Julie Midtgaard

    Sikke spændende at høre om, og kæmpe stort tillykke med din nye titel som selvstændig 😀 Jeg glæder mig rigtig meget til at følge dit forfattereventyr fra sidelinjen!

    1. Henriette Hesselholdt

      Mange tak, og i lige måde! Det er en skøn rejse vi er kommet på 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *